Yearly Archives: 2021

RABO Clubsupport 2021

Zo wie-t geer misjiens weit, wurt jeder jaor door de Rabobank ein aktie gehawte óm stichtinge en vereiniginge financieel te sjteune.

Ouch in 2021 deit de Willy Dols Stichting weier mit aan dees campagne.

Zeet geer lid van de Rabobank en kènt geer eur sjtöm oetbrènge? Dan zoue veer gaer eur sjtöm kriege.
Van 4 pès 25 oktober maag geer 3 sjtömme oetbrènge, 1 per vereiniging.

Zeker in dezen tied kènne veer eur sjteun heel goud gebroeke. Gaef eur sjtöm dus aan de Willy Dols Stichting.

En wies ouch famieje en vrunj op dees muigelikheid.
Alvas hartsjtikke bedank veur eur óngersjteuning.

Asor de leeuw

Ter informatie

In dit boek wordt voor het eerst een serieus onderzoek gedaan naar de bizarre gebeurtenis op Sint-Rosazondag in 1938. Op die dag is namelijk een leeuw uit een kermiscircus tijdens de Hoogmis de overvolle kerk binnengedrongen! Gelukkig zonder ernstige gevolgen. Maar dit lokale gebeuren werd binnen de kortste keren wereldnieuws met hoe langer hoe meer dramatische aspecten.
Het verhaal is in het Sittardse nog altijd algemeen bekend. De auteur gaat nu na al die jaren na wat er werkelijk gebeurd is. Wie was er allemaal bij betrokken? Hoe was de situatie toentertijd? Wat kunnen tijdgetuigen zich nog herinneren?
Al met al een ware ontdekkingstocht met verrassende en onbekende gegevens. Een werkelijk unieke uitgave over een even uniek gebeuren, verlucht met veel originele foto’s.
Op vrijdag, 27 augustus zal tijdens de officiële opening van de Sint-Rosafeesten aandacht aan het boek geschonken worden en ontvangt de wethouder van cultuur een exemplaar.
Op zaterdag, 28 augustus wordt het boek bij boekhandel Krings gepresenteerd. Deken R. Merkx ontvangt dan ook een exemplaar. Deze bijeenkomst begint om 2 uur ’s middags.

F.Walraven