Haar positie

De Willy Dols Stichting neemt in wezen een middenpositie in; enerzijds weet ze zich verbonden met de taalkundige en dialectologische wetenschap, anderzijds is er de geïnteresseerde Sittardse dialectspreker.

Zij stelt zich o.m. tot doel de wetenschappelijke inzichten zodanig aan te passen dat zij de dialectspreker  – ook de jongeren! – zo breed mogelijk kan informeren om hem bewust te maken van zijn dialect als eigentijds cultureel erfgoed. Met deze unieke wijze van benadering betreedt ze, althans voor het Sittardse, een onontgonnen terrein. Zij draagt bij aan een diepere en intensievere kennismaking van het eigen dialect.

Het is deze specifieke moderne benadering die door  taalkundigen van naam bijzonder op prijs wordt gesteld. Velen van hen hebben laten weten dat ze de Stichting zonodig graag van advies willen dienen. Bovendien spreken ze de hoop uit dat deze specifieke benadering van een dialect navolging zal vinden in andere plaatsen.

Lees verder »

SJRIEFWIEZER
Wilt geer gaer goud Zittesj sjrieve, numt dan
kóntak op mit De Willy Dols Stichting, die
hulp uch mit alle plezeier op waeg.

Gaot nao De Sjriefwiezer es ‘t goud Zittesj mót zeen. De Willy Dols Stichting hulp uch gratis op waeg nao ‘n modern Zittesje sjriefwies.

De Sjriefwiezer!
Es ‘t óm de richtige Zittesje sjpelling geit!
De Willy Dols Stichting
Es ‘t óm taal en teks in ‘t Zittesj geit.......

En womit zouwe veer uch kènne helpe ?
Dènk èns aan 'n teks van :
'n trouwkaart
'n gebäörtekaertje
'n gedachtenisprèntje (dodeprèntje)
'n program(-ma) buikske
'ne breif
'n gedich/ 'n leidje
'n verhaol

Höbt geer vraoge euver 't ein of anger, num dan gerös kóntak mit ós op via de e-mail of bel (046) 4517203
Steuntje
Hulp neudig bie 't sjrieve van 'n songtekst, gedich of sms'je in 't Limburgs? Dees basistips kènt me toepasse op de meiste Limburgse dialekte.

Download hie 't Steuntje es PDF »
Deze website is mede gefinancierd door: